2014-02-01 13:38:19• hírek • Kocsis Zoltán

Chivu szögre akasztotta

Egybehangzó olasz és német sajtóértesülések szerint befejezi labdarúgó-pályafutását Cristian Chivu, az olasz élvonalbeli Internationale védője. A hírt egyelőre se az érintett, se annak klubja nem erősítette meg hivatalosan.

A 33 éves Chivu pályafutását végigkísérték a sérülések, minek következtében az olasz élvonalban eltöltött 11 szezon alatt soha nem lépett pályára 28 bajnokinál többször egy évben - olyan körülmények között, hogy a SerieA 38 fordulóból áll. Az egyik legsúlyosabb sérülését 2010 januárjában szenvedte el, amikor olyan súlyosan megsérült a koponyája, hogy azóta csak védősisakban léphetett pályára.

Legutóbb 2012 augusztusában, a horvát Hajduk Split elleni Európa Liga-selejtezőn szenvedett lábujjtörést. Háromszor operálták, ám nem jött teljesen helyre, ezért az elmúlt másfél évben mindössze tízszer lépett pályára - az idei szezonban egyszer sem.

Cristian Eugen Chivu 1999-ben, 19 évesen szerződött a Craiovától a Ajaxhoz, a holland sztárcsapat 2,5 millió eurót fizetett érte. Négy évvel később a Roma 18 milliót, újabb négy év múlva az Inter 15 milliót fizetett szolgálataiért. Az Ajax-szal egyszer nyert holland bajnokságot és kupát, az Interrel háromszor bajnokságot és kupát. Alapembere volt a 2010-ben Bajnokok Ligáját és Klubvilágbajnokságot nyert Internek.

A román válogatottban 75 alkalommal lépett pályára. A nemzeti csapattal ott volt a 2000-es és a 2008-as Európa-bajnokságon. Romániában háromszor választották az év játékosának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: